viernes, 17 de enero de 2020

За свещеното в българския език + Семейни срещи

Скоро започнах да пиша активно на български език. Странно ми е, че когато мисля на български ми идват най-много простащини, вулгарни и неприлични думи. Веднъж споделих нещо от този вид във фейсбук и много хора ме клеветиха, като твърдяха, че това, което пиша, не било поезия или литература. Българският език бил свещен

Нека си припомним, че сексът, вулгарните думи и простотията са неразделна част от човешкия социум. В българския език, както и в който и да е език, няма нищо свещено. Езикът е в постоянно развиване. Езикът може да е развратен, неприличен, порочен, долен, мръсен, педерастки, просташки. Нека изпедерастим езика. Нека го развратим. Нека говорим за секс. За похот. За вулгарни неща. Нека изразим това, което чувстваме, без значение дали то е вулгарно.

В 19 брой на сп. Нова социална поезия публикуваха три мои кратки разказа, които са част от една поредица разкази, която нарекох семейни срещи. В тях описвам странни семейни разговори, в които съм бил свидетел или участник. Всички са въз основа на реални събития. От малък вкъщи съм слушал да се говори за секс без задръжки. Слушал съм как майка ми, баща ми и брат ми говорят на тази тема без да се притесняват дали малкото им дете ще ги чува. Мисля, че фактът, че от малък съм слушал простотии и неприлични думи и истории от страна на най-близките ми роднини ме осмели да се разкривам пред семейството си като гей момче. От баща ми до баба ми, всички реагираха много добре. Благодарен съм не само че го приеха добре, а и че ме подкрепиха.

След този кратък предговор ви представям три от моите семейни срещи.

Семейни срещи I

Да си гей и да имаш брат гей е готино. Поне така казват. Може да си говорите за мъже, да се подкрепяте, да си помагате при разкриването си пред семейството… Дори може да се намерите в грайндър и да се тапвате на майтап. Забавно е!

Обаче, има и други моменти. Примерно, когато с брат ти ходите на гей сауна и най-големият професионалист, този, който е натрупал повече опит в изкуството на ебнята, те хваща силно за ръката и те води по тъмните и тесни подземни коридори към дарк рума. Влизате заедно, почти сте голи, с по една хавлия покриваща оная работа. Там може да усещате дъха на разврата, потта на чукащите се до вас стегнати телца… В един момент обаче се случва следното: най-опитният в нощния живот брат хваща пак ръката на по-младия и му подава един голям надървен УЙ. Малкият брат се възмущава и си тръгва. Но по-големият остава в тъмнината на страстната стаичка да си довърши започнатото.
Изводите са два.

Ако си опитен, моля те предай опита си на най-близките си! Те ще бъдат благодарни да бъдат обучавани и да им бъдат подавани безброй корави курове!
Ако пък си неопитен… Не се възмущавай и приемай това, което ти предлагат! Неприлично е да откажеш такива братски жестове!


София, 9/8/19

Семейни срещи II

Лятото на 2018 година. Спокойна семейна вечеря на тераса на крайбрежна улица в Майорка. Брат ми, който точно тогава навърши една година откакто беше скъсал с приятеля си, разказва колко хубаво било да бъдеш ерген. Разказва колко секс бил направил, с колко души по света се бил ебал… В един момент се развълнува, става от масата и вика, докато прави една чудновата поза, все едно не може да ходи, ей така бях след като скъсах с бившия си… Болеше ме оная работа от толкова ебане… Едвам проходих след толкова лутане по гей сауните…
След тази проява на най-първичните си чувства брат ми сяда на масата да си изяде храната, докато другите се гледаме изненадани. Майка ми си допива бирата и решава и тя да стане от стола и направи същата стойка обаче с по отворени крака, като се разкрачва и отива към другия край на терасата и казва – еми аз така бях след като се разведох с баща ви! И се връща на мястото си.
Брат ми пита майка ни: а бе, мамо, никога ли не ти е хрумвало да спиш с жена? Майка ми отговаря: а бе, сине, ако бях родена в тия модерни времена, сигурно бих лизала някоя путчица… Кой знае…

Приятелят на майка ми и неин бъдещ съпруг ни гледа смаян и се хили като идиот, докато си допушва джойнта.


Семейни срещи III

Или когато разбрах, че сексът е естествено нещо.

Бях само на 12 години, когато отидох като наивно и добро детенце при майка си и я попитах: Мамо, с тате все още ли правите любов?

Майка ми отговори: сине, разбира се! С него се чукаме, когато ме сърби там долу!
Някои мои стихотворения написани на български:

No hay comentarios:

Publicar un comentario

Poesía de Bulgaria: "Visión", un poema de Vania Válkova (1970) de "Urban Perfume" en búlgaro y español

Vania Válkova (Sofía, 1970) es poeta, ensayista y crítica de arte. Es, además, diseñadora gráfica y multimedia, escultora y artista. Magís...